2011-02-11 21:04:16• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Díjat kapott a Szamos

Tizenkettedjére díjazta az előző esztendőben a megyében megjelent kiadványokat a Szatmár Megyei Tanács, a megyei művelődési igazgatóság és a megyei könyvtár. Az ünnepséget tegnap délben tartották a szatmárnémeti Poesis Multikulturális Központban, a felsorolt intézmények vezetői, intézményvezetők, valamint a szerzők részvétele mellett. A 2010-es Szatmári Kiadói Év keretében kiállítás nyílt a tavaly év kiadói terméséből.

 

Szatmárnémetiben kampányolt Kelemen Hunor

Tegnap Szatmárnémetibe látogatott Kelemen Hunor kulturális miniszter, a három RMDSZ-elnökjelölt egyike, aki kifejtette: célja elsősorban politikai programjának, a szövetséggel kapcsolatos terveinek népszerűsítése a szatmári szavazatok elnyerésének céljából.

 

Harcolnak a keretszerződés ellen

Az új keretszerződés előírásai, a pluszköltségek, valamint a csökkenő finanszírozás miatt továbbra is háborognak a romániai háziorvosok. A Családorvosok Országos Szövetsége ma dönt arról, milyen tiltakozási formával adnak hangot elégedetlenségüknek.

Amint arról lapunkban is beszámoltunk, a Szatmári Háziorvosok Szövetségének idei első találkozóján már elhangzott az, hogy megyénk orvosai is elégedetlenek a módosult, egészségügyi ellátást szabályozó keretszerződéssel, sőt, az is megtörténhet, hogy tömegesen nem írják alá.

 

Kárpát-medencei döntőbe jutottak

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium három csapata is továbbjutott a budapesti Szépművészeti Múzeum egyiptomi vetélkedőjének Kárpát-medencei döntőjébe. Az Ozirisz földjén nevet viselő megmérettetésen április közepén mutathatják meg a tudásukat a főgimnázium diákjai a fővárosban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: